Image
Per Johansson, vd för Brinova.
Per Johansson, vd för Brinova. Bild: Brinova

Brinova hyr ut i Kristianstad

Uthyrning Brinova har tecknat nya gröna hyresavtal med bland annat Kristianstad kommun och Region Skåne.
Publicerad den 1 Oktober 2020

Arbetsmiljöenheten i Kristianstad kommun har valt att etablera sig i nya lokaler i fastighetsområdet Björkhem i Kristianstad, och har tecknat ett treårigt grönt hyresavtal avseende 551 kvadratmeter yta.

Ett femårigt grönt hyresavtal har även nyligen tecknats med 1177 Vårdguiden, Region Skåne. De etablerar sig i en lokal på 350 kvadratmeter.
Björkhem, där Brinova har 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, är beläget strax utanför Kristianstads citykärna i nära anslutning till Kristianstads centralsjukhus. Det har ett strategiskt läge vid infarten till Kristianstad nära väg E22. Området domineras av offentliga, kommunala samt regionala hyresgäster och präglas av verksamhet inom samhällsservice, vård och friskvård.

Förutom Kristianstad kommun och Region Skåne, har bland annat Trafikverket, Transportstyrelsen, Migrationsverket, Feelgood och Capio valt att lägga sin verksamhet här.

Vd Per Johansson:
– Vi gläds åt att området Björkhem i Kristianstad ytterligare förstärks som ett område för samhällsservice. Dessa uthyrningar förhöjer bilden av fastighetsområdet som attraktivt och är nu i det närmaste fullt uthyrt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige