Image
Per Johansson.
Per Johansson. Bild: Brinova / Sebastian Sandström

Brinova genomför nyemission på 266 miljoner kronor

Bolag Brinova har genomfört en riktad nyemissionen på 8,2 miljoner B-aktier som kommer tillföra bolaget cirka 266 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Maj 2021

Teckningskursen blev 32,50 kronor, vilket innebär en rabatt på cirka 7,7 procent mot gårdagens senaste betalkurs.

Nyemissionen, som riktades till utvalda svenska och internationella investerare, attraherade ett stort intresse och blev kraftigt övertecknad. I kretsen av investerare återfinns såväl befintliga som nya aktieägare.

Med emissionen kommer bolaget att ges möjlighet att tillvarata nya investeringsmöjligheter i form av selektiva förvärv av förvaltningsfastigheter och utvecklingsprojekt.

Nyemissionen innebär att antalet aktier i Brinova ökar med 8 198 867 från 84 382 406 till 92 581 273. Aktiekapitalet ökar med 32 795 468 kronor, från 337 529 624 kronor till 370 325 092 kronor. Nyemissionen medför en utspädning om cirka 9,7 procent baserat på det totala antalet aktier i Brinova före nyemissionen.

I samband med nyemissionen har Brinova anlitat Swedbank AB som sole bookrunner och Advokatfirman Lindahl KB som legal rådgivare.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige