Image
Bostadspriserna fortsätter uppåt.
Bostadspriserna fortsätter uppåt. Bild: Axel Ohlsson

Bostadspriserna upp 1,1 procent i september

Bostäder Priserna på bostadsmarknaden i Sverige fortsätter att öka. Även i september går Valueguards prisindex för privatägda bostäder i Sverige, Hoxswe, upp, denna gång med 1,1 procent.
Publicerad den 19 Oktober 2020

Bostadsrättsindex ökar med 1,2 procent och villaindex med 1,0 procent. I Stockholm är uppgången 1,3 procent för bostadsrätter och 3,5 procent för villor. I Göteborg stiger bostadsrättsindex med 1,1 procent medan villaindex är stillastående. I Malmö är ökningen 2,0 procent för bostadsrätter och 3,1 procent för villor.

När Valueguard justerar för säsongseffekter ökar Hoxswe med 1,2 procent. Bostadsrättsindex för riket stiger med 1,2 och villaindex med 1,1 procent efter säsongsjustering. Historiskt har september och augusti varit ungefär lika starka på bostadsmarknaden och därför är skillnaden marginell mellan säsongsjusterade värden och de icke säsongsrensade.

Valueguard har även undersökt prisutvecklingen på bostadsrätter under första halvan av oktober i Stockholm och Göteborg. Det stiger med 0,9 procent i Stockholm och 0,8 procent i Göteborg. Det totala antalet transaktioner på bostadsmarknaden låg i september ungefär tio procent över 2019 års nivå och 20 procent högre än 2018. Jämfört med förra året ökar antalet transaktioner för bostadsrätterna medan villorna minskar något.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige