Image

Bostadsfrågan viktigast i Stockholm

STOCKHOLM Första- och andragångsväljare i Stockholms län anser att bostadsfrågan är den fjärde viktigaste frågan i höstens val, frågor som sysselsättning och integration är mindre viktiga. Skillnaderna mot Göteborg och Malmö är stora där frågan inte anses vara lika viktig.
Publicerad den 9 Augusti 2010

Fredrik Reinfeldt har också större förtroende i bostadsfrågan än samtliga partiledare inom de rödgröna tillsammans. Detta framkom i Trä- och möbelindustriförbundet, TMF:s, undersökning riktad till ungdomar genomförd på uppdrag av Novus Opinion.

- Det är tydligt att de politiska partierna i Stockholms län har mycket att vinna på att profilera sig i bostadsfrågan. Bland de yngre väljarna är det också många som bestämmer sig sent så det finns fortfarande tid kvar att komma med något förslag i denna fråga, säger Leif G Gustafsson, vd på TMF.

Undersökningen visar också att majoriteten av ungdomarna inte tycker att något parti står för den bästa bostadspolitiken. Ett annat intressant resultat är att ungdomar som bor i Stockholms stad är mindre intresserade av villa i framtiden än de som idag bor i Stockholms län även om villa/radhus är det absolut populäraste sättet att bo i framtiden i såväl länet som staden.

- Det framgår tydligt i undersökningen att många Stockholmsungdomar gärna bor i villa i framtiden även om de inte gör det idag. Villa är det populäraste sättet att bo för såväl ungdomar i Stockholms stad som länet framöver. Det är något som Stockholmspolitikerna bör planera för, avslutar Daniel Wennick på TMF.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige