Image

Bostads-duo köper mark för 171 miljoner i centrala Stockholm

Transaktioner Veidekke Bostad och Oscar Properties har tilldelats markanvisning för Karl Staaffs plats vid korsningen Birger Jarlsgatan och Regeringsgatan i centrala Stockholm. Nu inleds planerna för 55 nya lägenheter och 500 kvadratmeter lokaler. Köpeskillingen för marken uppgår till 171 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Maj 2013

Eriksberg Exploatering, som ägs till lika delar av Veidekke Bostad och Oscar Properties, har tilldelats markanvisning från Stockholms Stad för byggande av 55 lägenheter och 500 kvadratmeter lokaler på delar av fastigheten Norrmalm 1:131. Platsen, som är belägen vid korsningen Birger Jarlsgatan och Regeringsgatan på Norrmalm i Stockholm, är mer känd som Karl Staaffs plats. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår preliminärt till 171 miljoner kronor.

– Det är en mycket spännande plats att arbeta med och i samarbete med staden vill vi ta fram ett projekt som berikar platsen, säger Per-Martin Eriksson, vd på Veidekke Bostad.

Veidekke och Oscar Properties räknar med att påbörja detaljplanearbetet under 2013. I nära samarbete med staden kommer bolagen att ta fram ett förslag till bebyggelse. Det finns idag inte något beslut kring hur byggnaden ska gestaltas. Preliminär byggstart planeras till 2016 och första inflyttning under 2018.

- Vi ser fram emot att samarbeta med Oscar Properties som vi upplever som en mycket skicklig projektutvecklare med stor förståelse för kundens behov, säger Per Martin Eriksson.

- Veidekke har gedigen erfarenhet från bostadsutveckling i central stadsmiljö och kommer att komplettera oss på ett bra sätt med sin kompetens och byggorganisation, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY