Image
Bild: Bonava

Bonava säljer 83 hyreslägenheter i Umeå

Bostäder Bonava har tecknat avtal med fastighetsbolaget K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB om försäljning av ett hyresrättsprojekt i Umeå.
Publicerad den 12 April 2021

Projektet omfattar 83 svanenmärkta hyreslägenheter fördelade på en total uthyrningsbar yta om cirka 3 850 kvadratmeter. Affären uppgår till 158 miljoner kronor och är villkorad av bygglov och tillträde till fastigheten, vilket beräknas i november 2021. Bostäderna förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det andra kvartalet 2023.

– Vi är glada att genom den här affären kunna bygga fler hyresrätter i Umeås nya bostadsområde Tomtebo gård, där Bonava varit engagerade i utvecklingen sedan start. Grannskapet har ett attraktivt läge med bland annat närhet till grönområden och natur, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Då Grannskapet Primus uppförs med en hög hållbarhetsprofil och låg energiförbrukning bedöms även det utökade investeringsstödet erhållas. Grannskapet uppmuntrar också till social interaktion och har flera aktivitets- och umgängesytor. Exempelvis kommer gården att utrustas med pingisbord, basketkorg och ett utomhusgym. Här ska också två mindre lokaler med arbetsplatser för co-working/co-studying byggas.

I Tomtebo gård planerar Bonava för totalt 350 bostäder fördelat på flera etapper med olika upplåtelseform.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige