Image
Bild: Bonava

Bonava säljer 83 hyreslägenheter i Umeå

Bostäder Bonava har tecknat avtal med fastighetsbolaget K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB om försäljning av ett hyresrättsprojekt i Umeå.
Publicerad den 12 April 2021

Projektet omfattar 83 svanenmärkta hyreslägenheter fördelade på en total uthyrningsbar yta om cirka 3 850 kvadratmeter. Affären uppgår till 158 miljoner kronor och är villkorad av bygglov och tillträde till fastigheten, vilket beräknas i november 2021. Bostäderna förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det andra kvartalet 2023.

– Vi är glada att genom den här affären kunna bygga fler hyresrätter i Umeås nya bostadsområde Tomtebo gård, där Bonava varit engagerade i utvecklingen sedan start. Grannskapet har ett attraktivt läge med bland annat närhet till grönområden och natur, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Då Grannskapet Primus uppförs med en hög hållbarhetsprofil och låg energiförbrukning bedöms även det utökade investeringsstödet erhållas. Grannskapet uppmuntrar också till social interaktion och har flera aktivitets- och umgängesytor. Exempelvis kommer gården att utrustas med pingisbord, basketkorg och ett utomhusgym. Här ska också två mindre lokaler med arbetsplatser för co-working/co-studying byggas.

I Tomtebo gård planerar Bonava för totalt 350 bostäder fördelat på flera etapper med olika upplåtelseform.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige