Image

Bildar bolag för utvecklingen av Partille centrum

Bygg Utvecklingen av markområdet vid den östra delen av Partille centrum har nu påbörjats och en byggstart planeras om ett par år. Peab och KF fastigheter kommer genom ett samägt bolag ansvara för utvecklingen av området och för tillskottet av cirka 500 bostäder samt ett nytt köpcentrum med inriktning på volymhandel.
Publicerad den 2 September 2011

Planarbetet för området pågår, och invigning av köpcentrum samt inflyttning i bostäder beräknas äga rum under våren 2014.

Peab och KF fastigheter ska båda bidra med sina erfarenheter och sin kompetens i att skapa en ny hållbar stadsdel, både socialt, ekonomiskt och miljömässigt.
- Vi har under en längre tid fört diskussioner om att samverka och utveckla området tillsammans. Här har Peab kunskap och erfarenhet genom andra utvecklingsprojekt i Norden. Nu känns det mycket spännande att få vara delaktiga i Partilles stadsutveckling, säger Jonas Skingley, projektutvecklingschef på Peab.

- Vi ser det som mycket positivt att vi nu kan fortsätta utvecklingen av Partille centrum med den östra delen tillsammans med Peab och KF fastigheter, säger Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille.

Detta stadsutvecklingsprojekt är en del av Partille kommuns vision att ta steget från förort till förstad med fler bostäder, utökad handel och även en ny evenemangsarena.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige