Image

Besqab säljer sin sista kontorsfastighet

Transaktioner Atlasmuren köper en kontorsfastighet i Mariehäll, Bromma, av Besqab för 110 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Augusti 2013
Besqab säljer Linaberg i Bromma till Atlasmuren. Bild: Besqab
Besqab säljer Linaberg i Bromma till Atlasmuren.

Fastigheten Linaberg omfattar cirka 7 500 kvadratmeter och större hyresgäster är NCAB Group, Acer Sweden, Silva, Premium Coffee/Nespresso samt TBL Agentur med varumärket Timberland.

- Förvärvet stämmer väl in på vår nya investeringsstrategi. Närheten till centrala delar av Sundbyberg med god tillgång till kollektivtrafik och Bromma flygplats är viktiga faktorer för oss när vi beslutat om detta förvärv. Området i sin helhet har mycket god tillväxt och därmed bra utvecklingsmöjligheter, säger Björn Andersson, vd för Atlasmuren.

- Vi har en förvärvskapacitet på en miljard och är beredda att både köpa, utveckla och bygga kontors-, lager- och industrifastigheter. Fokus ligger på objekt i norra och västra Stockholm. Atlasmuren äger sedan tidigare fastigheter i närheten av Mörby Centrum och i Sollentuna, säger Björn Andersson.

- I och med denna affär har vi nu avyttrat samtliga kontorsfastigheter och fokuserar enligt vår långsiktiga strategi, fullt ut på bostäder och på äldreboenden. Att dessutom få lämna över Linaberg till en så långsiktig och stabil ägare som Atlasmuren känns både roligt och tryggt, säger Bo Björfors, affärschef för fastighetsutveckling på Besqab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY