Image

Besqab köper en och säljer två i Täby

Transaktioner Besqab köper en vårdfastighet och säljer två kontorsfastigheter, bland annat sitt eget huvudkontor, i Täby.
Publicerad den 3 Maj 2013
Anette Frumerie. Bild: Pixprovider/David Schmidt
Anette Frumerie.

Besqab köper fastigheten Fuxen 2 på Kemistvägen i Täby. Byggstarten av ett vårdboende planeras till början av 2014. Säljare är familjen Andersson genom bolag.

- Behovet av vårdboenden är stort inom Täby kommun och genom detta förvärv planerar vi att bygga 54 nya lägenheter för särskilt boende, säger Bo Björfors, affärschef för fastighetsutveckling på Besqab.

- Vi har varit i kontakt med ett antal vårdoperatörer som visat stort intresse. Det är viktigt för oss att det blir rätt vårdgivare för att säkerställa bästa omsorg för de äldre, säger Bo Björfors.

Samtidigt säljer Besqab två fastigheter i samma kvarter, Fuxen 5 och Fuxen 7. Dessa används idag som kontors- och logistiklokaler. Köpare är fastighetsbolaget Kopparcronan och tillträde sker den 31 maj. Fuxen 7 är Besqabs huvudkontor sedan 25 år tillbaka och Besqab har tecknat ett femårigt hyresavtal med Kopparcronan.

Fastigheterna säljs genom bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 48 miljoner kronor.

- Detta är i linje med Besqabs långsiktiga strategi där vi ska avyttra vårt bestånd av kontorsfastigheter och investera i vårdboenden, säger Besqabs vd Anette Frumerie.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige