Image
Bild: Bequia Beach Hotel

Bengt Mörtstedt i marktvist i Karibien

Bolag Bengt Mörtstedt, bror till Sten Mörtstedt, har investerat 100 miljoner i ett lyxhotellprojekt i Karibien. Nu hotar han att lägga ner hela projektet i samband med en marktvist.
Publicerad den 23 Mars 2011
Bengt Mörtstedt har satsat över 100 miljoner kronor i hotellprojekt på Bequia. Bilder: Bequia Beach Hotel. Bild: Bequia Beach Hotel
Bengt Mörtstedt har satsat över 100 miljoner kronor i hotellprojekt på Bequia. Bilder: Bequia Beach Hotel.

Bengt Mörtstedt byggde tillsammans med brodern Sten upp bland annat Citadellet på 80-talet. Han var också med och startade CLS Holding på 90-talet tillsammans med Sten Mörtstedt.

Nu har han satsat över 100 miljoner kronor i ett hotellprojekt på Bequia, en av öarna i ögruppen Grenadinerna i Västindien. Ön tillhör nationen St Vincent och Grenadinerna.

Men en tvist om de omgivande markområdena hotar projektet, skriver Dagens Industri.

Enligt den första exploateringsplanen från 2006 skulle marken runt hotellet övergå till hotellet, men den ansvarige tjänstemannen ändrade sig sedan och beslöt att bygga offentliga vägar genom området.

Mörtstedt hotar nu att stänga hotellet 31 maj om regeringen inte ändrar på beslutet. Mörtstedt förhandlar nu med premiärministern Ralph Gonzales.

- Jag förhandlar med premiärministern just nu. Han är väldigt kommunistisk å ena sidan, men pragmatisk å den andra. Det blir nog en lösning. Landet kan inte ha ett sådant här hotell stängt. Det handlar om för många arbetstillfällen och för mycket utländsk valuta, säger Bengt Mörtstedt till Dagens Industri.

- Det är väldigt viktigt att regeringen inser sitt ansvar mot investerarna. Man kan inte göra en plan och sedan dra tillbaka den.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige