Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: SBB

Batljan: SBB har en väldigt stark kreditportfölj

Bolag Fastighetsbolaget SBB har en väldigt stark kreditportfölj. Det budskapet kablades ut av vd Ilija Batljan i samband med en kreditkonferens anordnad av Pareto, det rapporterar Dagens industri.
Publicerad den 24 Mars 2023

Batljan påpekade att bolaget sitter på en grupp av euroobligationer på cirka 30 miljarder kronor som löper ut 2026, samtidigt som andra delen av låneportföljen fortsatt ligger på mycket låga räntor.

Han pratade också om marknaden och sade att man har en stor respekt för att den är “volatil, väldigt annorlunda och skakig". Detta stoppar dock inte SBB från att fortsätta arbetet med att sälja tillgångar för sex miljarder kronor.
– Vid sidan av att stärka balansräkningen letar vi också efter tillväxtmöjligheter tillsammans med Brookfield, sade han syftandes på den kanadensiska fondjätte som i vintras blev ny hälftenägare i en portfölj utbildningsfastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige