Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: SBB

Batljan: SBB har en väldigt stark kreditportfölj

Bolag Fastighetsbolaget SBB har en väldigt stark kreditportfölj. Det budskapet kablades ut av vd Ilija Batljan i samband med en kreditkonferens anordnad av Pareto, det rapporterar Dagens industri.
Publicerad den 24 Mars 2023

Batljan påpekade att bolaget sitter på en grupp av euroobligationer på cirka 30 miljarder kronor som löper ut 2026, samtidigt som andra delen av låneportföljen fortsatt ligger på mycket låga räntor.

Han pratade också om marknaden och sade att man har en stor respekt för att den är “volatil, väldigt annorlunda och skakig". Detta stoppar dock inte SBB från att fortsätta arbetet med att sälja tillgångar för sex miljarder kronor.
– Vid sidan av att stärka balansräkningen letar vi också efter tillväxtmöjligheter tillsammans med Brookfield, sade han syftandes på den kanadensiska fondjätte som i vintras blev ny hälftenägare i en portfölj utbildningsfastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige