Image

Avtal tecknat med extern operatör i Tornet

FÖRVALTNING I Tornet i Tornby city bygger Stångåstaden bland annat 70 hotellägenheter som ska stå klara till sommaren. Som ett led i att renodla Stångåstadens verksamhet har nu företaget tagit ytterligare ett steg genom att teckna avtal med extern operatör för drift av såväl hotellägenheter som konferensanläggning i huset.
Publicerad den 18 Februari 2009

I samarbete med Pir in Sweden AB har Stångåstaden genomfört en grundlig utvärdering av de tiotalet, såväl lokala som nationella, intressenter av hotellägenheterna och konferensanläggningen. Man har i första hand sökt en operatör som varit intresserad av att ta över båda delarna.

Stångåstaden har nu tecknat ett tioårigt avtal med SKY Linköping som operatör för hotellägenheterna samt konferensanläggningen. Bakom företaget står Per Thulin, Maria Langborg Ziherl och Maria Hultqvist som tillsammans har lång och gedigen erfarenhet från hotell, konferens och företagslägenheter. Maria och Maria är idag anställda på Stångåstaden där de har varit med och utvecklat affärsområdet Företagslägenheter.

- I hård konkurrens har vi till slut funnit Sky Linköping som det bästa alternativet. Vi känner att vi får en professionell samarbetspartner i Tornet i Tornby city med god lokal kännedom, säger Hans Lander, vd för Stångåstaden.

- Den nya \″skrapan\″ känns oerhört spännande och vi ser fram emot att kunna erbjuda en hotellprodukt, Hotel Apartments, som idag saknas i Linköping, säger Per Thulin, blivande vd för SKY Linköping. Vi kommer i första hand att vända oss till kunder som har behov av längre hotellbokningar men givetvis även ta emot kortare vistelser, fortsätter Thulin. Dessutom kommer vi att kunna erbjuda en av Linköpings mest attraktiva platser för konferenser och möten på våning 18 och 19.
Från och med den 1 april tar SKY Linköping även över driften av de företagslägenheter som idag finns inom Stångåstadens bestånd. Antalet företagslägenheter kommer successivt att minskas i samband med starten av verksamheten i Tornet i Tornby city. Verksamheten med hotellägenheter och konferens öppnar under augusti 2009.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige