Image

Atrium Ljungberg hyr ut till speljätte

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med speljätten Massive Entertainment om 1 600 kvadratmeter i fastigheten Dimman 11 i Möllevången i Malmö.
Publicerad den 7 Juni 2018
Dimman 11 i Malmö. Bild: Atrium Ljungberg
Dimman 11 i Malmö.

Massive Entertainment är en världsledande spelutvecklare som bland annat ligger bakom spelsuccén Tom Clancy's "The Division". Nu väljer Massive Entertainment att etablera sig på dryga 1 600 kvadratmeter i fastigheten Dimman 11, tidningen Arbetets gamla lokaler vid Möllevången i Malmö. Lokalerna kommer att inhysa bolagets "Avatar team" som utvecklar spelet baserat på James Camerons film med samma namn. Inflyttning beräknas ske i september 2018.

– Då Massive Entertainment växer snabbare än förväntat är vi mycket nöjda med vår kommande etablering i Dimman. Läget är fantastiskt eftersom vårt nya hem Kvarteret Eden ligger rakt över gatan. Det nya kontoret har en våning med öppet landskap som förbättrar flexibiliteten, ger lättare tillgång till hela teamet och är ett naturligt steg i vår flytt till Möllan som är en en dynamisk och naturlig knutpunkt i Malmö, säger Marie Gunnäng på Massive Entertainment.

Dimman 11 är en fastighet om totalt cirka 16 000 kvadratmeter uthyrbar yta, strategiskt belägen mitt i dynamiska och attraktiva Möllevången. Här finns sedan tidigare hyresgäster som Malmö stadsarkiv, biograf Pandora och utbildningskoncernen Academedia. Genom uthyrningen till Massive Entertainment är fastigheten fullt uthyrd.

– Vi är väldigt glada att ett så spännande företag som Massive Entertainment väljer att flytta in i Dimman. Just nu sker det mycket i området och vi är glada över att få vara med i det långsiktiga arbetet med att utveckla "Möllan" till en av Malmös mest spännande och kulturella mötesplatser. Etableringen av Massive Entertainment är ytterligare ett kvitto på platsens attraktivitet, säger Anders Murmark, marknadsområdeschef, Atrium Ljungberg i Malmö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige