Image

Aros-preffen börjar handlas i dag

Bolag De första avsluten i Aros Bostads preferensaktie gjordes nu på morgonen på 95 kronor, tre kronor lägre än teckningskursen på 98 kronor.
Publicerad den 19 November 2018
Magnus Andersson. Bild: Aros Bostad
Magnus Andersson.

Aros Bostad tog in 24,5 miljoner kronor i sin preferensaktieemission som genomfördes bland annat för att uppnå Nasdaq First Norths spridningskrav.
Aktierna ger en utdelning om 8,50 kronor per år, med kvartalsvis utdelning.

Erbjudandet var kraftigt övertecknat och cirka 750 investerare har tecknat och tilldelats preferensaktier i Aros Bostad. Samtliga investerare som ansökt om att teckna preferensaktier i erbjudandet har blivit tilldelade preferensaktier.

Spridningskravet på Nasdaq First North är således uppfyllt.

Magnus Andersson, vd Aros Bostad:

– Aros Bostad är en långsiktig aktör med en stark projektportfölj på en marknad som har en dokumenterad bostadsbrist. Genom noteringen av vår preferensaktie tar vi ytterligare ett steg i vår tillväxtplan och vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget i en transparent miljö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige