Image

Aros bygger 280 nya bostadsrättslägenheter i Nacka

Bygg/Arkitektur Aros inleder bygger av projektet O2 Orminge i Nacka. Aros kommer att utveckla de första bostadsrätterna i kommunens planerade omvandling av Orminge Centrum med omnejd.
Publicerad den 23 Augusti 2018

Bostadsrätterna som Aros utvecklar är en del av det nya området som kallas för Nybackakvarteren, i direkt anslutning till Orminges grönområden, service och kommunikationer. De nio husen, med totalt ca 280 lägenheter, har ritats av DinellJohansson arkitekter och kommer att byggas i samarbete med Lindbäcks som är Sveriges ledande företag inom industriellt byggande av flerbostadshus i trä.

Fokus vid planeringen har varit att skapa yteffektiva boenden med generösa balkonger och luftiga gårdar med utrymme för aktivitet och rekreation. Nu påbörjas byggnation av den första etappen om 65 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under hösten 2018 och beräknad inflyttning sker i början av 2020.

– Nacka kommun planerar för ett tryggt, tillgängligt och levande område runt Orminge centrum. På Aros Bostad är vi stolta och glada över att kunna bidra till utvecklingen genom att leverera moderna och smart planerade bostäder. Våra hus kommer att byggas av svenskt trä i norrländska fabriker och ge ett lägre koldioxidavtryck än bostäder producerade i betong. Att bygga flerbostadshus i trä är en kombination av tradition och innovation vilket på ett resurssnålt sätt ger långsiktigt hållbara boenden, säger vd:n Magnus Andersson.

Projektet finansieras genom Aros fastighetsfond Aros IV med institutionella investerare såsom AP1, SEB Trygg-Liv, SEB Pension och Östersjöstiftelsen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige