Image
Viggby ängar.
Viggby ängar. Bild: Zynka

Aros Bostad tecknar entreprenadavtal för drygt 100 bostäder i nytt Täbyprojekt

Bygg/Arkitektur Aros Bostad har tecknat entreprenadavtal med Bygg R1 och NCC avseende den första etappen av det nya bostadsområdet Viggby Ängar i Täby.
Publicerad den 15 Januari 2021

Viggby Ängar är ett nytt projekt som kommer att omfatta totalt 250 bostadsrätter i Viggbyholm, Täby. Bostäderna, som är ritade av Berglund Arkitekter, fördelas på lägenheter och radhus med utsikt över ängarna ner mot vattnet vid Viggbyholms båtklubb.

Aros Bostad har nu tecknat totalentreprenadavtal med Bygg R1 avseende uppförande av de första 102 lägenheterna. Avtal har även tecknats med NCC för exploaterings- och markarbeten samt med Adven för geoenergi och solpaneler.

Försäljningsstart av bostäderna planeras till april 2021.
– Vi ser fram emot att inom kort kunna starta ytterligare ett projekt i Täby kommun. Vårt pågående radhusprojekt i Skarpäng har tagits emot väldigt bra av Täbyborna och med det positiva marknadsläge som råder ser vi att det finns utrymme för ytterligare bostäder i bra lägen, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige