Image

Arkitekttävling avgjord

BYGG Nu är vinnaren i arkitekttävlingen om den nya byggnaden som ska ersätta Göteborgssiluetten Silo IV utsedd. Och vinnaren blev White arkitekter med bidraget Silo XIV. Enligt förslaget blir den nya silon en bostadsbyggnad om 15 våningar.
Publicerad den 8 Januari 2008

JM, i samarbete med stadsbyggnadskontoret i Göteborg, bjöd i augusti 2007 in fem arkitekter till en tävling med målet att hitta en värdig ersättare till Silo IV på Eriksberg. Ett krav var att den nya byggnaden skulle kunna ersätta den gamla silobyggnaden som landmärke i området.

Juryns arbete har pågått under hela hösten. Det vinnande förslaget - \″Silo X IV\″ - utsågs av en enig jury med motiveringen att förslaget kan \″bli en värdig ersättare för den befintliga silon.\″

Byggnaden i förslaget innehåller 15 våningar med fem till sex lägenheter per plan. Lägenheterna föreslås få öppna planlösningar med utsikt åt alla håll.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige