Image

Arkitekttävling avgjord

BYGG Nu är vinnaren i arkitekttävlingen om den nya byggnaden som ska ersätta Göteborgssiluetten Silo IV utsedd. Och vinnaren blev White arkitekter med bidraget Silo XIV. Enligt förslaget blir den nya silon en bostadsbyggnad om 15 våningar.
Publicerad den 8 Januari 2008

JM, i samarbete med stadsbyggnadskontoret i Göteborg, bjöd i augusti 2007 in fem arkitekter till en tävling med målet att hitta en värdig ersättare till Silo IV på Eriksberg. Ett krav var att den nya byggnaden skulle kunna ersätta den gamla silobyggnaden som landmärke i området.

Juryns arbete har pågått under hela hösten. Det vinnande förslaget - \″Silo X IV\″ - utsågs av en enig jury med motiveringen att förslaget kan \″bli en värdig ersättare för den befintliga silon.\″

Byggnaden i förslaget innehåller 15 våningar med fem till sex lägenheter per plan. Lägenheterna föreslås få öppna planlösningar med utsikt åt alla håll.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY