Image

Anna Sander lämnar IQ Samhällsbyggnad

Bolag Anna Sander, som varit vd för IQ Samhällsbyggnad sedan starten 2010, lämnar sin tjänst under våren och blir i stället ansvarig för forsknings-, utvecklings- och innovationsstrategier på WSP.
Publicerad den 15 Januari 2015
Anna Sander llämnar IQ Samhällsbyggnad för WSP. Bild: IQ Samhällsbyggnad
Anna Sander llämnar IQ Samhällsbyggnad för WSP.

– Det har varit en fantastisk resa att få bygga upp IQ Samhällsbyggnads verksamhet. Det är med stolthet jag nu lämnar över till nya krafter som kan fortsätta att utveckla IQ Samhällsbyggnad, säger Anna Sander.

Anna Sander kommer att tillträda en tjänst på WSP som ansvarig för forsknings-, utvecklings- och innovationsstrategier. I tjänsten ingår också att delta i WSP:s satsning på Uppsala som en viktig tillväxtmarknad.

– Under Anna Sanders ledning har IQ Samhällsbyggnad etablerat sig som en stark röst och uppskattad plattform för forsknings-, utvecklings- och innovationsfrågor inom samhällsbyggnadssektorn. Vi står nu väl rustade för nästa steg i föreningens utveckling. Vi önskar henne lycka till i fortsättningen, säger Mari Broman, styrelseordförande för IQ Samhällsbyggnad.

Arbetet med att hitta en ny vd påbörjas nu. Anna Sander kommer att arbeta kvar på IQ Samhällsbyggnad under våren.
Magnus Meyer, vd för WSP Norden, ser rekryteringen av Anna Sander som strategiskt viktig.

- WSP tar, för konsultföretag, det något ovanliga steget att tillsätta en person med ansvar för FoI-frågorna. Förmågan att tillgodogöra sig forskning, utveckling och innovation kommer att bli en avgörande faktor för samhällsbyggnadssektorns utveckling,

– Nu finns det dubbelt så mycket offentliga medel att söka för forskning som för bara några år sedan. För WSP är detta strategiskt viktigt och både en affärsmöjlighet och centralt för företagets utveckling, säger Magnus Meyer vd för WSP Norden.
Som FoI-ansvarig kommer Anna Sander, som seniorkonsult, även att delta i WSPs satsning på Uppsala.

- Jag ser fram emot att arbeta med konkreta projekt och att vara aktiv i Uppsala där jag bor. Jag är också mycket glad över möjligheten att kunna använda mina erfarenheter från både näringsliv, akademi, departement och intresseorganisation inom samhällsbyggnadssektorn för att utveckla WSPs strategiska FoI-arbete, säger Anna Sander.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige