Image
Anitra Steen.
Anitra Steen. Bild: Jörgen Hildebrandt

Anitra Steen avgår som styrelseordförande för Akademiska Hus

Bolag I samband med Akademiska Hus årsstämma den 26 april väljer Anitra Steen att efter sju år lämna posten som ordförande för bolagets styrelse.
Publicerad den 16 Mars 2023

Anitra Steen tillträdde som styrelseordförande för Akademiska Hus år 2016.
– Det har varit en spännande tid i bolaget. Akademiska Hus har tagit stora kliv vad gäller omställningen mot ett mer hållbart samhälle, där klimatfrågan har stått i fokus. Vi har också genomfört en rad projekt runt om i landet som utvecklar campus och stärker lärosätenas fortsatta utveckling, säger Anitra Steen.

Med ett fastighetsvärde på 115 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och runt 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

Ny ordförande för Akademiska Hus kommer att väljas på årsstämman som hålls den 26 april i Stockholm. Nomineringsprocessen förväntas vara klar inom kort.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige