Image
Marievik 28 köps av AMF Fastigheter.
Marievik 28 köps av AMF Fastigheter. Bild: Pixprovider

AMF Fastigheter köper för 1,7 miljarder av DWS

Transaktioner DWS genomför strategisk försäljning av Stockholmsfastigheten Marievik 28 till AMF Fastigheter med ett transaktionsvärde på cirka 1,7 miljarder kronor.
Publicerad den 4 Juli 2022

DWS och AMF Fastigheter har tecknat avtal om försäljning av fastigheten Marievik 28 belägen på Liljeholmskajen i Stockholm. Med denna transaktion fortsätter DWS att visa aktivitet och strategisk kompetens på den nordiska fastighetsmarknaden.

Med tanke på den nuvarande makroekonomiska miljön med ett högre ränteläge och volatila marknader visar det på en stor styrka att genomföra denna affär till ett attraktivt pris för båda parter, menar DWS.
– Vi förvärvade fastigheten för snart tjugo år sedan på uppdrag av en av våra tyska öppna fastighetsfonder. Sedan dess har fastigheten genererat en stabil årlig avkastning, kombinerat med deltagandet i den starka utvecklingen av kontorsmarknaden i Stockholm som resulterat i ett försäljningspris långt över anskaffningsvärdet. Under rådande omständigheter var tidpunkten mogen för att genomföra försäljningen av denna attraktiva fastighet och på nedersta raden anser vi att det är varit en framgångssaga, säger Martin Weikamp, ansvarig för Real Estate Transactions Northern Europe på DWS.

Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde på cirka 1 700 miljoner kronor och signering sker den 1 juli 2022.

Fastigheten i Marievik 28 är en tilltagen och modern kontorsfastighet som omfattar cirka 18 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta och 163 parkeringsplatser i ett utmärkt vattennära läge. Fastigheten är fullt uthyrd till starka och välrenommerade hyresgäster och används som huvudkontor för The Absolut Company samt campus för H&M:s globala huvudkontor. Fastigheten erbjuder en förstklassig energieffektivitet med miljöcertifieringen BREEAM In-Use 'Mycket bra' med potential att lyfta fastigheten till nästa nivå 'Utmärkt'.
– Vårt fokus är att bidra till stadens attraktionskraft och människors välmående genom att utveckla stadsmiljöer med kontor, handel, service, kultur och utbildning. Marievik 28 ligger i ett attraktivt läge i direkt anslutning till vårt befintliga fastighetsinnehav i Marievik och kompletterar vår portfölj på ett utmärkt sätt, säger Fredrik Ronvall, fastighetsinvesteringschef på AMF Fastigheter.

Affären är ännu en transaktion i en stadig ström av affärsmöjligheter från de senaste åren för DWS i Norden.
– Vi kommer att fortsätta leta efter attraktiva förvärv för vår nordiska portfölj för utöka vår befintliga närvaro i regionen om rätt möjligheter dyker upp, säger Martin Weikamp.

Nordanö var rådgivare till DWS.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige