Image

Amasten fortsätter förbättra substansvärdet

Bolag Amastens substansvärde är nu uppe i 4,20 kronor per aktie, en ökning med 11 procent jämfört med andra kvartalet i fjol och med 3 procent jämfört med första kvartalet.
Publicerad den 19 Augusti 2016
David Dahlgren Bild: Pixprovider
David Dahlgren

Q2-siffrorna i övrigt:
• Hyresintäkterna ökade till 59,6 mkr (37,4).
• Driftsöverskottet ökade till 32,7 mkr (19,8).
• Förvaltningsresultatet uppgick till 12,5 mkr (7,6).
• Periodens resultat ökade till 17,4 mkr (20,6).
• Förvaltningsresultatet per stamaktie efter utspädning ökade med 55 procent jämfört med andra kvartalet 2015.
• Direktavkastningen på fastighetsnivå uppgick till 6,0 procent under andra kvartalet och överskottsgraden uppgick till 55 procent.

- Amasten växer och förvaltningsresultatet fortsätter att förbättras. Fastighetsportföljen är nu fem procent större jämfört med utgången av första kvartalet och hela 75 procent större jämfört med halvårsskiftet 2015. Förvaltningsresultatet per stamaktie har ökat kraftigt under samma period och visar att tillväxten skett under stigande lönsamhet. Under andra kvartalet emitterade vi en obligation, vilket är ett styrkebesked för Amasten som bolag och ger oss ytterligare förvärvskapacitet, säger vd David Dahlgren.

- I förvaltningen har vi ökat renoveringstakten och totalt har 43 bostäder renoverats under kvartalet. Renoveringarna har medfört att uthyrningsgraden ökat något och vi räknar med att höja den ytterligare under året genom att renovera och hyra ut återstående tomställda lägenheter och en del kommersiella vakanser. Förbättringar i både intäkter och kostnader avspeglas i förbättrad direktavkastning och överskottsgrad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige