Image

Alm köper av Vasakronan i Solna

Transaktioner Alm Equity köper tillsammans med investerare två obebyggda fastigheter i stadsdelen Ingenting i Solna. Säljare är Vasakronan och Alm Equitys avsikt är att bygga 620 ungdomslägenheter på fastigheterna.
Publicerad den 9 Maj 2014

Alm Equity (50 procent) har tillsammans med investerare förvärvat fastigheterna Skalden 1 och Poeten 1 i stadsdelen Ingenting i Solna. Fastigheten har en markareal på cirka 7 450 kvadratmeter och en byggrätt omfattande cirka 23 600 kvadratmeter BTA bostäder och 500 kvadratmeter BTA lokaler.

Säljaren Vasakronan har tillsammans med Skanska utvecklat området Ingenting genom ny detaljplan. Nu genomgår kvarteret en betydande förändring från att vara ett område som dominerats av kontor och verksamhetslokaler till ett levande bostads- och kontorsområde med förtätad kvartersstruktur och hög miljöprofil. I intilliggande kvarter pågår bostadsbyggnation och under samtidigt pågår renovering av områdets äldre byggnadsminnesmärkta del belägen invid parken som utgör stadsdelens grönområde.

- Det är kul att kunna tillskapa mer än 600 bostäder för unga vuxna sju minuter från Stockholm centrum med tunnelbana. Eftersom detaljplanen vunnit laga kraft och vårt intressentregister för denna typ av lägenheter är stort räknar vi med att kunna byggstarta delar av projektet under hösten 2014, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige