Image

Alm Equity och Ulvaeus i turistprojekt

PROJEKT Alm Equity och Abba-Björn Ulvaeus vill utveckla ett turistcentrum i Västervik. Satsningen beräknas gå loss på 150 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Maj 2010

Parterna har via ett gemensamt ägt bolag förvärvat tomträtten Slottsholmen 1 i Västervik.

Fastigheten har ett unikt havsläge på Slottsholmen i centrala Västervik och omfattar 1 113 kvadratmeter. Här har det bedrivits restaurang och nöjesverksamhet sedan början av 1900-talet och strax intill ligger Stegeholms slottsruin där Västerviks Visfestival äger rum varje sommar.

- Målsättningen med förvärvet och utvecklingen av Slottsholmen är att uppföra en spännande byggnad, ett landmärke i Västervik, som skall inrymma ett unikt semesterboende med hotellkänsla som skall attrahera båtfolk, turister och boende i Västerviks närområde. Läget är enastående och möjligheterna för att bygga fantastiska semesterbostäder är mycket goda, säger Joakim Alm, vd på Alm Equity AB.

- Västervik ligger mig varmt om hjärtat och satsningen på Slottsholmen känns både spännande och lustfylld. Det är också stimulerande att jag med Alm Equity utvecklat ett samarbete där jag kan vara med i den kreativa processen samtidigt som deras kompetens borgar för att projektet blir genomförbart, säger Björn Ulvaeus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige