Image

Alecta förlänger med Newsec

Bolag Newsec får förnyat förtroende att i ytterligare tre år förvalta stora delar av pensionsbolaget Alectas direktägda svenska bestånd omfattande 638 000 kvadratmeter.
Publicerad den 20 September 2017

Avtalet som träder i kraft den första april 2018 omfattar kommersiell, administrativ och teknisk förvaltning av 40 fastigheter om 638 000 kvadratmeter.

Newsec har förvaltat fastigheter åt Alecta sedan 2007 och givet sin position som en av Sveriges största fastighetsägare är de en av Newsecs mest betydande kunder.

- Alecta är en långsiktig och stabil kund och vi är otroligt taggade och stolta att få fortsätta samarbetet. Med en så professionell och kompetent beställare blir vi hela tiden utmanade att tänka nytt och jobba smartare. Att vi redan nu har omförhandlat avtalet är ett kvitto på hur bra samarbetet fungerar och att vår leverans håller hög kvalitet. Det här är jättekul, säger Mattias Johansson, chef Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Alectas portfölj består framförallt av kontorsfastigheter, handelsplatser och bostäder och uppdraget sysselsätter omkring 40 medarbetare hos Newsec.

- För att nå full potential i våra fastighetsinvesteringar är det viktigt för Alecta att samarbeta med en ansvarsfull förvaltare. Därför är det positivt för oss och för våra kunder att vi förlänger samarbetet med Newsec. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Palm, chef Fastigheter, Alecta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige