Image

Alecta förlänger med Newsec

Bolag Newsec får förnyat förtroende att i ytterligare tre år förvalta stora delar av pensionsbolaget Alectas direktägda svenska bestånd omfattande 638 000 kvadratmeter.
Publicerad den 20 September 2017

Avtalet som träder i kraft den första april 2018 omfattar kommersiell, administrativ och teknisk förvaltning av 40 fastigheter om 638 000 kvadratmeter.

Newsec har förvaltat fastigheter åt Alecta sedan 2007 och givet sin position som en av Sveriges största fastighetsägare är de en av Newsecs mest betydande kunder.

- Alecta är en långsiktig och stabil kund och vi är otroligt taggade och stolta att få fortsätta samarbetet. Med en så professionell och kompetent beställare blir vi hela tiden utmanade att tänka nytt och jobba smartare. Att vi redan nu har omförhandlat avtalet är ett kvitto på hur bra samarbetet fungerar och att vår leverans håller hög kvalitet. Det här är jättekul, säger Mattias Johansson, chef Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Alectas portfölj består framförallt av kontorsfastigheter, handelsplatser och bostäder och uppdraget sysselsätter omkring 40 medarbetare hos Newsec.

- För att nå full potential i våra fastighetsinvesteringar är det viktigt för Alecta att samarbeta med en ansvarsfull förvaltare. Därför är det positivt för oss och för våra kunder att vi förlänger samarbetet med Newsec. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Palm, chef Fastigheter, Alecta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY