Image

Akademiska Hus bygger studentbostäder i Luleå

Bostäder Akademiska Hus investerar cirka 180 miljoner kronor för att bygga 199 lägenheter med plats för 266 studenter och forskare på Campus Luleå.
Publicerad den 2 Mars 2018
Akademiska Hus bygger 199 studentlägenheter. Bild: Akademiska Hus
Akademiska Hus bygger 199 studentlägenheter.

Akademiska Hus har i nära samarbete med Luleå tekniska universitet identifierat platsen där de nya student- och forskarbostäderna kommer att byggas. Bostadshuset Polstjärnan får en central placering inne på campus, i direkt anslutning till Regnbågsallén och med närhet till LTU:s verksamheter samt kommunikationer och service. Totalt rör det sig om 199 nya lägenheter som kommer att bestå av 132 ettor om drygt 25 kvadratmeter och 67 dubbletter på 41-44 kvadratmeter.

– Vi vet att efterfrågan på student- och forskarbostäder i regionen är stor och därför arbetar vi engagerat med att skapa fler bostäder på campus. Det är viktigt för oss och för Sverige som kunskapsnation. Bostäder skapar ett tryggare och öppnare campus som blir levande dygnet runt, något vi strävar efter, säger Susanne Malmgren, chef för studentbostäder på Akademiska Hus.

– Vi är glada att Akademiska Hus tar steget att nu även bygga bostäder på campusområdet. Det är en viktig pusselbit för att attrahera studenter och forskare till Luleå, säger Niklas Nordström, kommunalråd (S) i Luleå.

Bygget av de nya student- och forskarbostäderna i Luleå är planerat att påbörjas under våren 2018 med inflyttning årsskiftet 2019/2020. Detaljplanen för projektet vann laga kraft i februari 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige