Image

AF Bostäder köper av Akademiska Hus

Transaktioner AF Bostäder köper en tomt i Lund. Säljare är Akademiska Hus. På tomten kan uppemot 300 studentbostäder komma att byggas.
Publicerad den 22 Augusti 2011

Akademiska Hus och stiftelsen AF Bostäder har gjort en överenskommelse som innebär att AF Bostäder köper en tomt i hörnet Tornavägen/Tunavägen i Lund. Avsikten är att bygga studentbostäder på tomten.

Den aktuella tomten ansluter till korsningen Tornavägen/Tunavägen på dess norra sida och tillhör campusområdet. Inom tomten finns idag bland annat det som en gång var ”Torvlabbet”.

AF Bostäders avsikt är att studentbostäder ska byggas på tomten. Enligt tomtutredningar som har gjorts skulle det på tomten kunna skapas i storleksordningen 300 studentbostäder. För att möjliggöra detta behöver detaljplanen ändras. Begäran om detta har under sommaren lämnats in till kommunen. Processen beräknas ta 2-3 år.

– Med sitt strategiska läge kan tomten ses som en port in i universitetsområdet. En utveckling med studentbostäder här stödjer den övergripande campusplan som Akademiska Hus nu tillsammans med Lunds universitet arbetar fram, säger Unni Sollbe, regiondirektör på Akademiska Hus Syd.

AF Bostäder har som ambition att bygga bostäder i Lund för ytterligare 500 studenter fram till och med år 2014. Tidigare i år har 21 nya bostäder färdigställts på Vildanden och vid årsskiftet är Nya Magasinet (Spolegatan) klart med 77 lägenheter med totalt 160 rum.

– För studenterna är närheten till studiemiljö och centrum högt prioriterad. Läget här är mycket intressant och en attraktiv plats att bo på för studenterna. Vi kommer också att lägga stor vikt vid att föra Lunds tradition vidare med en omsorgsfull och väl genomarbetad arkitektur för bostäderna, säger Rolf Svensson, vd för AF Bostäder.

– Vid den fortsatta utvecklingen av projektet kommer AF Bostäder att främst titta på lösningar för eget boende av typen pentryrum och/eller lägenheter anpassade för familjer, par eller kompisboende, säger Rolf Svensson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige