Image
Ulf Wallén.
Ulf Wallén. Bild: Acrinova.

Acrinova köper i Staffanstorp

Transaktioner Acrinova köper en fastighet i Staffanstorp och betalar delvis med nyemitterade aktier.
Publicerad den 6 December 2019
Annons
Image

Acrinova har ingått avtal med Tolima Holding AB om förvärv av fastigheten Staffanstorp Borggård 1:482 i Staffanstorps kommun. Fastigheten, med uthyrningsbar area om totalt 3 117 kvadratmeter, utgörs primärt av kommersiella lokaler fördelat på kontor och lagerlokaler. Köpeskillingen uppgår till sammanlagt 24 miljoner kronor, varav cirka 4 miljoner kronor kommer att finansieras i form av en riktad emission av 166 665 aktier i Acrinova om 24 kronor per aktie, och resterande 20 miljoner kronor betalas kontant från dels Acrinovas egna kassa och dels genom banklån. Den riktade emissionen genomförs med stöd av befintligt bemyndigande från årsstämma i Acrinova den 26 april 2019. Tillträde till fastigheten är planerat att ske i december 2019.

Vd Ulf Wallén:
– Staffanstorp är en av våra prioriterade orter och varit så under flera års tid. Vi fortsätter att expandera på våra prioriterade orter och fastigheten vi nu har förvärvat är en stor och modern byggnad med omfattande utrymmen för både kontor och lager. Förvärvet kommer att utgöra ett fint tillskott i vår redan omfattande fastighetsportfölj.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige