Image
Kamaxeln 5 på Toftanäsområdet.
Kamaxeln 5 på Toftanäsområdet. Bild: Acrinova.

Acrinova har inte sett några större negativa effekter kopplade till corona

Bolag "När jag blickar tillbaka på den gånga perioden noterar jag att det andra kvartalet 2020 inte liknat något annat kvartal", säger företagets vd Ulf Wallén.
Publicerad den 25 Juli 2020

Acrinova ökade nettoomsättningen till 28 miljoner kronor (24) i det andra kvartalet. Rörelseresultatet steg till 19 miljoner kronor (18). Förvaltningsresultatet sjönk till 5,3 miljoner kronor (5,6).

– När jag blickar tillbaka på den gånga perioden noterar jag att det andra kvartalet 2020 inte liknat något annat kvartal. Coronapandemin har gjort att stora delar av världen under en period varit stängd och ett antal branscher har drabbats mycket hårt av sjunkande efterfrågan. Ett antal åtgärder har genomförts i Sverige för att hantera de ekonomiska aspekterna av krisen, säger företagets vd Ulf Wallén, enligt delårsrapporten.

– För Acrinovas del har vi på fastighetsdelen inte sett några större effekter av denna ekonomiska nedgång. Den övervägande delen av våra hyresgäster tillhör inte de branscher som drabbats hårdast. Effekten på vår fastighetsdel är några hundratusen kronor i hyresrabatter. Vårt dotterbolag VVS-huset har drabbats hårdare av coronaeffekter. Under perioden mars till maj tappade vi en del privatkunder. I juni kunde vi se en återhämtning igen i den sektorn. Sammantaget för VVS-huset har vi tappat drygt en miljon kronor i resultat. I övrigt fortsätter Acrinova att utvecklas i en önskvärd takt.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Acrinova AB på Branschguiden

Vi tar ansvar för helheten inom fastigheter. Som ägare, förvaltare och utvecklare. Ibland är vi det ena för våra kunder, ibland det andra. I vissa situationer alla tre. Utgångspunkten är alltid att vi som bolag och individer levererar kvalitet och stabilitet. Det är där värdet ligger. För våra kunder, för våra ägare och för oss.

Som börsnoterad fastighetskoncern är Acrinova relativt ung, men våra medarbetares och organisationens långa och gedigna kompetens ger oss styrka att kunna agera framgångsrikt på en växande marknad. I bolagets styrelse och ledning finns över ...

Läs mer om Acrinova AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY