Image

A&P renodlar – fokuserar på större transaktioner

Bolag A&P Fastighetstransaktioner kommer framöver helt att fokusera på större transaktioner – systerorganisationen Quadrent, som tidigare enbart arbetat med lokalförmedling, kommer att ta över transaktionsrådgivningen vad gäller mindre fastigheter.
Publicerad den 21 Oktober 2015
Pontus Nilsson Bild: A&P
Pontus Nilsson

Under de senaste åren har A&P vuxit geografiskt och genomsnittstransaktionen har blivit större. Verksamheten har kommit att hantera hela spektrumet från små transaktioner på den lokala marknaden i Jönköping till större transaktioner i regionstäder i Södra Sverige.

- Vi ser ett behov av att kunna vara tydligare i marknadskommunikationen mot olika typer av uppdragsgivare. Transaktionens storlek styr mycket vilken typ av rådgivning våra uppdragsgivare vill ha, hur processerna ser ut och hur vi konkurrerar om uppdragen, säger Pontus Nilsson, vd för A&P.

Ungefär var går gränsen för Quadrent-transaktioner och de större som A&P ska arbeta med?
- Vi har inte satt någon beloppsgräns. Det beror bland annat på typ av fastighet, storlek och på vem vi bedömer som köpare. Är det en nationell köpare gör A&P affären, medan Quadrent kan göra affärer där det är mest troligt med en lokal köpare i Jönköping.

Arbetet med mindre transaktioner har också tydliga synergier med lokalförmedlingen vilket har varit Quadrents huvudsakliga verksamhet.

- Vi vill inte släppa de mindre transaktionerna, utan hålla dem i koncernen, då vi ser dem som en styrka och ger oss ökad förståelse för dynamiken på marknaden, säger Pontus Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Sedan tidigt 2000-tal har A&P Fastighetstransaktioner utvecklat ett omfattande nätverk och förmåga att genomföra fastighetstransaktioner inom Sveriges storstadsområden, likväl inom mindre likvida regionala och lokala marknader. Vi tror att bredden på vårt nätverk, proaktiva inställning, strukturerat arbetssätt och engagemang i varje transaktion är nyckeln till framgångsrika affärer och vår leveransförmåga, särskilt på mindre likvida marknader.

A&Ps uppdrag innefattar transaktioner av enskilda fastigheter, portföljer och utvecklingsprojekt i södra Sverige från våra kon...

Läs mer om A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige