Image

40 000 nya hyresgäster till Bostadsbolaget

Energi/miljö För några veckor sedan flyttade 40 000 nya hyresgäster in hos Bostadsbolaget i Guldheden, Göteborg. De surrande hyresgästerna – 40 000 honungsbin – bor i en bikupa på Dr Westrings gata alldeles intill Bostadsbolagets odlingslotter.
Publicerad den 6 Augusti 2013
40 000 honungsbin – bor i en bikupa på Dr Westrings gata alldeles intill Bostadsbolagets odlingslotter. Bild: Bostadsbolaget
40 000 honungsbin – bor i en bikupa på Dr Westrings gata alldeles intill Bostadsbolagets odlingslotter.

Som första bostadsföretag i Göteborg har bolaget valt att i samarbete med Beepartners på det här sättet bidra till den biologiska mångfalden i ett bostadsområde.

– Vi försöker hela tiden utveckla och förbättra utemiljön i våra områden. Att placera en bikupa i ett område alldeles intill våra hyresgästers odlingslotter ger en möjlighet att förbättra pollineringen av det som växer intill samtidigt som det bidrar till en bättre miljö, säger trädgårdsutvecklare Ulf Eldblom hos Bostadsbolaget.

– Eftersom landskapet förändras exempelvis genom intensifierat jordbruk har vilda bin fått svårare att överleva. Jag tror inte vi kan överskatta binas betydelse för oss människor. Globalt sett är en tredjedel av all mat vi äter beroende av pollinerande insekter och 85 procent av pollineringen sker av honungsbin, berättar Andrés Amaya, projektledare hos Beepartners.

Bostadsbolagets tvåbenta hyresgäster är välkomna att besöka sina grannar bina och se hur de bor i sin kupa på Dr Westrings gata. Och honungen som blir resultatet kommer att delas ut bland de boende i området.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige