Image

380 nya bostäder byggs i Beckomberga park

TRANSAKTIONER Riksbyggen har köpt delar av det gamla mentalsjukhuset Beckomberga för 343 miljoner kronor. Riksbyggen planerar att bygga cirka 380 nya bostäder i området.
Publicerad den 9 Maj 2008

Köpet omfattar cirka 41 000 kvadratmeter mark bebyggt med fem byggnader med cirka 37 000 kvadratmeter byggnadsarea. Byggnaderna har i omkring 50 år använts för psykiatrisk vård och har de senaste åren delvis varit tomställda. Eftersom Stockholms läns landsting inte längre hade någon användning av lokalerna fick Locum i uppdrag att sälja delar av fastigheten. Landstinget äger fortfarande intilliggande Bromma sjukhus.

– Beckomberga park är och kommer att bli ett än mer attraktivt bostadsområde. Det är glädjande att vi genom försäljningen kan bidra till att ytterligare bostäder byggs i regionen, säger Locums vd Gunilla Högbom.

Byggnaderna uppfördes på 30-talet i klassicistisk stil. Arkitekten är Carl Westman som bland annat har ritat Rådhuset i Stockholm samt Karolinska sjukhusets äldre byggnader.

– Det känns inspirerande att bygga fina bostäder i den här regionen där vi ser en stark tillväxtpotential. Det är positivt att delta i utvecklingen av ett så attraktivt bostadsområde som Beckomberga park, säger affärsområdeschef Roger Pohjanen, Riksbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige