Image

196 lägenheter blir bostadsrätter i Eskilstuna

AFFÄRER Graflunds har sedan årsskiftet sålt fastigheter i Eskilstuna för närmare 200 miljoner kronor. Planerna är att lägenheterna ska ombildas till bostadsrätter.
Publicerad den 4 Mars 2008

Totalt har Graflunds sålt 196 lägenheter, enligt tidningen Folket.
128 lägenheter i två fastigheter i kvarteret Vaksamheten på Nygatan har sålts för 120 miljoner kronor, och den senaste affären gäller 68 lägenheter på Södra Bangårdsgatan 14-18, som såldes för 75 miljoner kronor.
- Vi har gjort en översyn av vårt bestånd och gjort en bedömning av vilka fastigheter vi ska ha kvar. Vi anser att marknaden är på väg att plana ut och därför var det lämpligt att sälja just de här fastigheterna, säger Graflunds vd Anders Häggström till tidningen Folket.
- Vi har förstått att det finns ett intresse bland de boende att äga sina lägenheter och därför var det här inget svårt beslut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige