Image
Kvarteret Kvarnstugan i Ursvik.
Kvarteret Kvarnstugan i Ursvik. Bild: Zengun

Zengun och Förvaltaren i samverkan för nytt kvarter i Ursvik

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Zengun och Förvaltaren tecknar avtal för projektet som inkluderar 113 lägenheter, varav 36 stycken är vigda för 65-plussare. På de nedersta våningsplanen planeras också för restaurang, café och kulturverksamhet med bibliotek, musik och dans.
Publicerad den 23 Maj 2023

Kvarteret Kvarnstugan innehåller hyresbostäder, butiker, restauranger och samhällsservice, och projektet är uppdelat i två faser, projekteringsfas och produktionsfas. Zengun och Förvaltaren startar projekteringen omgående och byggstart sker under 2023.

– Vi är glada att få bidra till utvecklingen i Ursvik och skapa fler attraktiva bostäder här. Projektet har höga hållbarhetsambitioner, och vi utgår ifrån en trästomme, vilket har många fördelar. Förvaltarens vision för Kvarteret Kvarnstugan ligger i linje med vårt klimatarbete där vi hela tiden jobbar hårt för att minska klimatavtrycket, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun.

– Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av Sundbyberg. Genom att vi säkrat en samarbetspartner i Zengun kan vi fortsatta arbetet med att planera för vad som ska bli ovan mark och utgöra ett nytt centralt landmärke för västra Ursvik. Det är heller inte vilken produkt som helst vi bygger, vi tillskapar varierande boendeformer, bygger rum och ytor för allmänheten och försörjningssystem för närområdet. Allt detta gör vi på ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart sätt, säger James Dahnér, projektchef Förvaltaren.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige