Image
Laleh Khosravi Skoog, ny fastighetschef på Samhall.

Laleh Khosravi-Skoog ny fastighetschef på Samhall

Bolag Laleh Khosravi-Skoog blir ny fastighetschef på Samhall AB. Samtidigt samlas bolagets fastighetsförvaltning i en central organisation.


Kvarteret Kvarnstugan i Ursvik.

Zengun och Förvaltaren i samverkan för nytt kvarter i Ursvik

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Zengun och Förvaltaren tecknar avtal för projektet som inkluderar 113 lägenheter, varav 36 stycken är vigda för 65-plussare. På de nedersta våningsplanen planeras också för restaurang, café och kulturverksamhet med bibliotek, musik och dans.


Torghuset.

Förvaltaren bygger 113 hyreslägenheter i Ursvik

Bygg/Arkitektur Förvaltaren bygger 113 klimatsmarta hyreslägenheter i Ursvik. Byggstart är planerad till sommaren och de ska stå klara 2024.


Förvaltaren bygger högt i trä i Ursvik, Sundbyberg.

Förvaltaren bygger högt i trä

Bygg/Arkitektur Förvaltarens landmärke vid nya tvärbanans hållplats Ursviks torg blir stadsdelens första höghus i trä. Huset närmast torget kommer att prägla gatubilden i hela västra Ursvik, såväl till gestaltning som till innehåll. Målsättningen är att bygget kommer igång i höst, med beräknad inflyttning 2023.


Förvaltaren omvandlar lokaler till hyreslägenheter.

Förvaltaren konverterar till bostäder

Bygg/Arkitektur Förvaltaren omvandlar tidigare lokaler på Hallonbergsvägen till 31 nya lägenheter om 1-2 rum och kök.


Petra Karlsson Ekström, vd för Förvaltaren, ett av de bolag som lanserat hyreslättnader för sina hyresgäster.

Där genomförs livsviktiga hyreslättnader för småföretag

Ekonomi/Finansiering Regeringen har föreslagit en tillfällig rabatt för fasta hyreskostnader i utsatta branscher som ett sätt att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronautbrottet. Fastighetssverige berättar om några hyresvärdar som genomför lättnader för sina lokalhyresgäster.


Så blir Sundbybergs nya landmärke

Bygg/Arkitektur Den gamla parfymfabriken vid Bällsta bro i Sundbyberg är ett steg närmare att bli ett landmärke i Sundbyberg i form av ett 16-våningshus med plats för 87 hyreslägenheter. För Fastighetssverige berättar Therese Lundborg, fastighetsutvecklare på Förvaltaren om varför man väljer att slopa parkeringsplatserna och hur man ska göra huset till en mötesplats för hela Sundbyberg.


Stor ombildning i Hallonbergen

Transaktioner Kommunala Förvaltaren i Sundbyberg säljer en fastighet i Hallonbergen för ombildning till bostadsrätt för 481 miljoner kronor.


Tord Thunman ny projektchef på Förvaltaren

Bolag Under november har Tord Thunman ”smygstartat” som projektchef två dagar i veckan på Förvaltaren i Sundbyberg. I januari 2018 tillträder han tjänsten på heltid. Tord kommer närmast från Polygon group där han har varit affärsområdeschef.


Förvaltaren ombildar 270 lägenheter i Ör

Transaktioner Förvaltaren i Sundbyberg har sålt fastigheten Violen 2 i Ör till Brf Logen f ör ombildning till bostadsrätt . Fastigheten ligger på Logdansvägen 2 - 48 och Örsvängen 6. Med 270 lägenheter är ombildningen en av de största i Sundbyberg. Köpeskillingen är 429,5 miljoner kronor.


Förvaltaren säljer till BRF för 625 miljoner

Transaktioner Förvaltaren i Sundbyberg har sålt fastigheten Terränglöparen 9 i Hallonbergen till BRF Terränglöparen 9 för ombildning till bostadsrätt. Fastigheten ligger på Lötsjövägen 9-99 och har 463 lägenheter, vilket gör ombildningen till den enskilt största i Sundbyberg. Köpeskillingen är 625 miljoner kronor.


Magnus Löfgren ny chef för verksamhetsutveckling på Förvaltaren

Karriär Magnus Löfgren är ny chef för verksamhetsutveckling på Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg. I uppdraget ingår att utveckla bolagets arbete nära 10 000 bostads- och lokalhyresgäster, samt vidareutveckla Förvaltarens servicetjänster för övriga bolag inom Sundbybergs stadshus AB.


Lägger ner biltvättar - bygger laddstationer

Bolag Kommunala Förvaltaren i Sundbyberg lägger ner 28 bilspolplatser i sina fastigheter då de inte lever upp till dagens miljökrav. På de avvecklade spolplatserna kommer Förvaltaren att bygga parkeringsplatser med moderna laddstationer för elbilar.


Samtliga ytor uthyrda i kvarteret Banken

Uthyrning Förvaltaren har renoverat kvarteret Banken i centrala Sundyberg. Den 11 november flyttar den sista nya hyresgästen in.


Förvaltaren ger hyresgäster i Hallonbergen köperbjudande

Bolag Styrelsen i Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har beslutat att ge hyresgästerna i Terränglöparen 9 på Lötsjövägen 9-99 i Hallonbergen ett köperbjudande för att ombilda fastigheten till bostadsrätt.


Förvaltaren sätter 60 sommarlediga ungdomar i arbete

Bolag I sommar kommer 60 ungdomar i gymnasieåldern från Sundbyberg att arbeta hos bostadsbolaget Fastighets AB Förvaltaren. Med sommarjobben vill Förvaltaren ge ungdomarna en bra första kontakt med arbetslivet. Uppgifterna består av allt ifrån kontorsarbete till miljösortering.


Ny ekonomichef på Förvaltaren

Bolag Katarina Bolander Apazidis har tillträtt som ny ekonomichef på det kommunala bostadsbolaget Fastighets AB Förvaltaren.


Starkt resultat för Förvaltaren

Bolag Under året färdigställde kommunala Fastighets AB Förvaltaren flera stora projekt vilka gav positiva effekter för 2015. För moderbolaget uppgick resultatet till 148 miljoner kronor (126) med ett rörelseresultat på 203 miljoner kronor (196).


Förvaltaren säger upp avtal med Hyresgästföreningen

Bolag Allmännyttiga Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg säger upp förhandlingsordningen med Hyresgästföreningen. Med uppsägningen vill Förvaltaren starta en förnyelse av villkoren i förhandlingsordningen. Villkoren är från mitten av 1980-talet.


Europas största frisörkedja till Sundbyberg

Uthyrning M Room, Europas största frisörkedja för män, har salonger i städer som Berlin, Miami och Seattle. Nu öppnar företaget sin första salong i Sverige, i Förvaltarens lokaler på Landsvägen 62 i Sundbyberg.