Image

Lägger ner biltvättar - bygger laddstationer

Bolag Kommunala Förvaltaren i Sundbyberg lägger ner 28 bilspolplatser i sina fastigheter då de inte lever upp till dagens miljökrav. På de avvecklade spolplatserna kommer Förvaltaren att bygga parkeringsplatser med moderna laddstationer för elbilar.
Publicerad den 15 December 2016

Förvaltaren har högt uppsatta miljömål, däribland att verksamheten ska vara klimatneutral senast år 2020. Det innebär att den totala klimatpåverkan från Förvaltarens verksamhet ska ha nettosumman noll. För att nå målet arbetar Förvaltaren bland annat med att minska förbrukningen av energi, vatten och övriga naturresurser med hjälp av effektiviseringar och ny teknik.

Därmed avvecklar nu Förvaltaren sina totalt 28 biltvättar, så kallade bilspolplatser, som står till hyresgästernas förfogande i tolv olika fastigheter. En ny utredning har visat att biltvättarna är föråldrade och inte lever upp till dagens miljömässiga standard. Till exempel släpper de ut för mycket tungmetaller, rengöringsmedel och olja samt förbrukar onödigt mycket vatten.

- Förvaltaren månar om såväl miljön som hyresgästernas pengar. Att renovera bilspolplatserna för att nå upp till dagens miljökrav hade inneburit en omotiverat hög investering med tanke på hur få hyresgäster som använder dem. Istället avvecklar vi dem och bygger 28 parkeringsplatser för våra hyresgäster med moderna laddstationer för elbilar. Laddstationerna är en framtidssäkring och en investering i miljön. Antalet elbilar kommer att öka i framtiden och Förvaltaren vill vara en del av den utvecklingen. För de hyresgäster som vill fortsätta använda bilspolplatser finns det ett flertal som både har både reningsverk och oljeavskiljare på bensinmackarna runtom i Sundbyberg, säger Yngve Blomqvist, projektledare på Förvaltaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige