Image
Lotta Björklund.
Lotta Björklund. Bild: Kristofer Lönnå

Lotta Björklund blir ny vd för Förvaltaren

Bolag Det allmännyttiga bolaget Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har utsett Lotta Björklund till ny vd. Lotta Björklund är i dag vd för Mitthem där hon varit vd sedan 2017 och ansluter till Förvaltaren med över 25 års erfarenhet från arbete inom kommunala bostadsbolag.
Publicerad den 2 September 2024

Lotta Björklund är utbildad civilingenjör och sedan 2017 vd för Mitthem, Sundsvalls kommunala bostadsbolag. Hon har 25 år av erfarenhet inom allmännyttan.
– Lotta Björklunds kompetens och erfarenhet kommer att bli en ovärderlig tillgång för både Förvaltaren och Sundbyberg. Vi är mycket nöjda med rekryteringen, säger Bengt Fasth, styrelseordförande för Fastighets AB Förvaltaren.

Förvaltaren har under de senaste åren växlat upp sitt hållbarhetsarbete inom både miljö och sociala investeringar och har ambitiösa planer för de kommande åren, Planer som stämmer väl överens med Lottas syn på det allmännyttiga uppdraget.
– Hyresrätten som boendeform spelar en central roll för många människor i vårt land och för vårt välfärdssamhälle och det gör allmännyttans arbete är viktigare än någonsin. Jag brinner för att skapa förutsättningar för människor och för att förvalta och bygga nya bostäder. Nu ser jag fram emot att få fortsätta det arbetet tillsammans med Förvaltaren, säger Lotta Björklund.

Lotta Björklund tillträder senast den 15 mars 2025. Fram till dess är Förvaltarens fastighetsutvecklingschef Marcus Göpel tillförordnad vd.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige