Image

Förvaltaren ger hyresgäster i Hallonbergen köperbjudande

Bolag Styrelsen i Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har beslutat att ge hyresgästerna i Terränglöparen 9 på Lötsjövägen 9-99 i Hallonbergen ett köperbjudande för att ombilda fastigheten till bostadsrätt.
Publicerad den 15 Juni 2016

Ombildningen är en del i Förvaltarens arbete med att bidra till en balans mellan hyresrätter och bostadsrätter i alla stadsdelar.

- De boende har visat intresse för att ombilda fastigheten. Därför känns det bra att vi nu kan erbjuda hyresgästerna möjligheten att köpa Terränglöparen 9, säger Lars Callemo, styrelseordförande i Förvaltaren.

Terränglöparen 9 i Hallonbergen var ett av de första stora projekten när Hallonbergen byggdes på 1960-70 talen. Fastigheten har 463 lägenheter och 35 238 kvadratmeter bostadsarea och 1 272 kvadratmeter kontorsarea.

- Köperbjudandet är en del i arbetet med att skapa en bättre balans mellan boendeformer i Hallonbergen. Inom styrelsen ser vi Terränglöparen 9 som ett pilotprojekt som nu ska genomföras och utvärderas, säger Lars Callemo.

Terränglöparen 9 har värderats av opartiska värderingsföretag utifrån att fastigheten ska ombildas till bostadsrätt. Även hyresgästerna i Förvaltarens övriga fyra fastigheter i Hallonbergen har visat intresse för ombildning.

Sedan tidigare har Förvaltaren ombildat en fastighet i Hallonbergen. Det är Kompassen 1 vid Hallonbergsplan som ombildades 2012. Idag äger och förvaltar Förvaltaren drygt 2 000 hyresrätter i Hallonbergen. Hela stadsdelen står inför en omfattande utveckling med byggplaner för ett par tusen hyres- och bostadsrätter, plus en förnyelse av Hallonbergen centrum.

Fakta ombildningar Förvaltaren
Omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter ingår i Förvaltarens långsiktiga uppdrag att skapa en balans mellan olika upplåtelseformer i Sundbybergs stadsdelar. Sedan 2008 har bolaget sålt 19 fastigheter till bostadsrättsföreningar – totalt 1 631 lägenheter. Försäljningarna sker som bolagsförsäljning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige