Image

Samtliga ytor uthyrda i kvarteret Banken

Uthyrning Förvaltaren har renoverat kvarteret Banken i centrala Sundyberg. Den 11 november flyttar den sista nya hyresgästen in.
Publicerad den 10 November 2016
Kvarteret Banken. Bild: Förvaltaren
Kvarteret Banken.

Kvarteret Banken vid Landsvägen 58-62 i centrala Sundbyberg har genomgått en stor förvandling de senaste åren. Fastigheten kallas även för Bananhuset och är också bostad för 212 hyresgäster. 56 av lägenheterna är äldreboenden och det finns också plusboenden.

Mellan år 2013 och 2016 genomförde Fastighets AB Förvaltaren en total ombyggnad av Banken. Ombyggnationen finansierades med en grön obligation och huset klassas som miljöbyggnad silver.

Förvaltaren har satsat på att attrahera nya företag till kvarteret och nu är samtliga lokaler uthyrda. Den sista hyresgästen att flytta in är Matilde, en italiensk restaurang som öppnar 11 november och drivs av ägarna till bland annat Beirut Café, Mäster Anders, Un Poco och Brasserie Balzac i innerstan.

– Självklart är vi stolta över att nya spännande företag väljer att etablera sig i Sundbyberg och i Förvaltarens lokaler. Vår storsatsning på lokaluthyrning i Banken har gjort att en viktig del av Sundbybergs centrum förnyas och att staden har fått ett fräscht utbud som den inte hade förut. Eftersom vi månar om hyresgästerna har vi velat skapa en ny urban miljö som erbjuder både service och socialt umgänge, säger Ewa-Maria Svensson, chef uthyrning lokaler på Förvaltaren.

I dagens Banken finns Thelins konditori, inredningsbutiken Bo Botique, matkedjan Picard, barberarkedjan M Room, frisörsalongen Saxo Team, Sundbybergs träffpunkt för seniorer, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Fonus.

– Det kommersiella utbudet ska vara ett komplement till våra egna hyresgästers boendemiljö. Samtidigt ska det möta Sundbyberg kommuns vision om att ha ett mångfacetterat utbud som passar alla invånares olika bakgrunder och intressen, avslutar Ewa-Maria Svensson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige