Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs: "Uthyrningsdiskussioner har återupptagits"

Bolag Wihlborgs förvaltningsresultat ökar med 13 procent under Q1 och Ulrika Hallengren tycker sig kunna se positiva tecken i Öresundsregionen.
Publicerad den 28 April 2020

Q1-siffrorna:
• Hyresintäkterna ökade med 9 procent till 781 Mkr (718).
• Driftsöverskottet ökade med 11 procent till 555 Mkr (500).
• Förvaltningsresultatet ökade med 13 procent till 460 Mkr (406).
• Periodens resultat uppgår till 344 Mkr (311), motsvarande ett resultat per aktie om 2,24 kr (2,02).

– Jag är stolt över att även i en turbulent tid kunna presentera ett mycket bra resultat. Vi fortsätter att leverera och vi fortsätter att växa. Men samtidigt är detta inte ett vanligt kvartal. Effekterna från spridningen av det nya coronaviruset har drabbat hela världen. Vår exponering mot de segment som drabbats omedelbart är relativt liten, men för var och en av hyresgästerna kan situationen vara kritisk och vi tar varje diskussion utifrån kundernas individuella förutsättningar, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

– Vi ska förstås vara ödmjuka inför de långsiktiga konsekvenserna av coronapandemin, men vi ser ändå tecken på framtidstro i Öresundsregionen. De senaste veckorna har flera uthyrningsdiskussioner återupptagits efter att ha varit pausade en tid, och från offentliga verksamheter har vi fått lokalförfrågningar i både Sverige och Danmark.

– Än är det för tidigt att sia om vilka konsekvenserna blir över tid, men vi har lagt en långsiktig plan för vårt agerande och för oss är det viktigare än någonsin att bidra till att vår region utvecklas på bästa sätt. Det gör vi framförallt genom att fortsätta investera för framtiden och därigenom medverka till att fler människor kan fortsätta ha ett arbete att gå till även i en omtumlande tid. Vi kommer att återgå till ett normalläge så småningom och då är vi övertygade om att vi, med en stabil finansiell bas och en region med goda förutsättningar, kommer att kunna skapa nya möjligheter och fortsatt växtkraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige