Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Josefin Widell Hultgren

Wihlborgs köper fastighet i östra Köpenhamn

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheten Lersø Parkalle 107 som ligger i anslutning till en av Wihlborgs befintliga fastigheter i östra Köpenhamn. Inom kort påbörjas ett arbete med att höja standarden i fastigheten.
Publicerad den 28 Juni 2022
Lersø Parkalle 107. Bild: Wihlborgs
Lersø Parkalle 107.

Kontorsfastigheten förvärvas för en köpeskilling om 54 miljoner danska kronor med tillträde den 1 juli. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 3 600 kvadratmeter.

Bispebjerg Hospital (barn- och ungdomspsykiatri) disponerar i dag 1 100 kvadratmeter i byggnaden. Övrig yta hyrs av ett kontorshotell som kommer lämna sina lokaler i närtid. Därefter påbörjar Wihlborgs en omgörning i syfte att kunna erbjuda nya hyresgäster moderna och flexibla kontorslokaler samt förbättra fastighetens drift och energimärkning.

Fastigheten ligger i anslutning till Wihlborgs grannfastighet Lersø Parkalle 103-105.
– Tack vare den höga initiala beläggningen får vi goda förutsättningar att planera för den fortsatta utvecklingen av fastigheten. Det finns en stor efterfrågan på funktionella kontor nära centrum som vi är måna om att kunna tillmötesgå, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige