Image

Wihlborgs hyr ut 30 000 kvadratmeter

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Region Skåne om ett hyresavtal om nästan 30 000 kvadratmeter i det gamla regionhuset i Lund.
Publicerad den 11 Augusti 2011

Wihlborgs köpte fastigheten Landsdomaren på Baravägen för 165 miljoner kronor år 2008. Nu ska den moderniseras (17 000 kvadratmeter) och byggas till (12 500 kvadratmeter).

– För att modernisera, bygga om och till fastigheten räknar vi med att investera knappt 900 miljoner och det inkluderar 165 miljoner kronor för förvärvet av fastigheten. Vi räknar med en direktavkastning på strax över sex procent när huset står färdigt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

Hyresavtalet löper på tjugo år, bygget startar omgående och den beräknade inflyttningen sker sommaren 2013.

– Lund är ett prioriterat område för Wihlborgs och det har naturligtvis stor betydelse för oss att Region Skåne beslutat sig för att flytta denna verksamhet till vår fastighet, säger Anders Jarl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige