Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs: Höjer utdelning med 20 procent

Bolag Wihlborgs förvaltningsresultat ökar med 19 procent och bolaget höjer utdelningen till 3,75 kronor (3,13) per aktie.
Publicerad den 12 Februari 2019

Helårssiffrorna:
• Hyresintäkterna ökade med 14 procent till 2 684 Mkr (2 351)
• Driftsöverskottet ökade med 13 procent till 1 941 Mkr (1 717)
• Förvaltningsresultatet ökade med 19 procent till 1 406 Mkr (1 179)
• Periodens resultat uppgår till 2 403 Mkr (2 568), motsvarande ett resultat per aktie om 15,63 kr (16,71)
• Styrelsen föreslår en utdelning om 3,75 (3,13) per aktie.

- Vi kan summera ännu ett rekordår. Ända sedan vi börsnoterades 2005 har varje år varit ett rekordår, oavsett om man ser till hyresintäkter, driftsöverskott eller förvaltningsresultat. Det visar att det ligger djupt rotat i vår kultur att vi ständigt strävar efter att ta ansvar för det vi har och att utveckla det vidare, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Vi ser en fortsatt hög efterfrågan på kontor. Vår nettouthyrning är fortsatt stark, 85 Mkr på helåret, och våra vakanser för kontor är på mycket låga nivåer. Mot bakgrund av den goda regionala efterfrågan är det avgörande att vi kan fortsätta utveckla nya ytor i alla våra städer. Vår projektportfölj är rekordstor, med beslutade investeringar om över 2 miljarder. Med våra utvecklingsprojekt skapar vi nya affärsmöjligheter som, tillsammans med de låga vakanserna i befintliga fastigheter, kommer att utgöra grunden för vår fortsatta tillväxt.

- Vi växer också genom förvärv. I Lund har vi ökat vår närvaro betydligt genom förvärven av Nya Vattentornet 3 i fjärde kvartalet 2018 och de intilliggande fastigheterna Nya Vattentornet 2 och 4 i förra veckan. Allt detta sammantaget gör att vi står väl rustade för att fortsätt utveckla både företaget och regionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige