Image
BRF Prisma.
BRF Prisma. Bild: Wästbygg

Wästbygg bygger bostäder åt HSB i Mölndal

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått uppdraget att bygga BRF Prisma i Mölndal åt HSB. BRF Prisma omfattar 58 lägenheter och gemensamhetsutrymmen fördelade på två huskroppar.
Publicerad den 12 April 2024

Arkitekturen, med vinklade tak, ger både husen och lägenheterna en utformning utöver det vanliga. Ordervärdet uppgår till 132 miljoner kronor och BRF Prisma ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– Det är en positiv och mycket välkommen signal från bostadsmarknaden att vi kan byggstarta de här fina bostäderna åt HSB Mölndal. Parallellt med att HSB har arbetat med försäljning av lägenheterna har vi gjort klart projektering och även vissa förberedande markarbeten enligt separat projekteringsorder, varför vi kommer att påbörja produktionen omgående, säger Joakim Efraimsson, vd för Wästbygg AB.

Brf Prisma ska vara klart för inflyttning under sommaren 2026.

Då avtalet tecknades i mars inkluderas uppdraget i Wästbygg Gruppens orderingång för första kvartalet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige