Image
BRF Prisma.

Wästbygg bygger bostäder åt HSB i Mölndal

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått uppdraget att bygga BRF Prisma i Mölndal åt HSB. BRF Prisma omfattar 58 lägenheter och gemensamhetsutrymmen fördelade på två huskroppar.


Fastigheten Mölndal Gaslyktan 4 i Åbro industriområde.

Procedo köper fastighet i Åbro industriområde

Transaktioner Kommersiella Fastigheter var säljarens rådgivare vid försäljningen av fastigheten Mölndal Gaslyktan 4 i Åbro industriområde i Mölndal. Köpare är Procedo.


Corem fortsätter med sina försäljningar.

Corem säljer i Västsverige

Transaktioner Corem säljer två fastigheter i Mölndal för 90 miljoner kronor.


Parkhus 4 i Pedagogen Park.

SGN Sport Sverige flyttar sitt huvudkontor till Pedagogen Park

Uthyrning SGN Sport Sverige består av sport- och fritidskedjorna Team Sportia, Sportringen och Bike Nation med totalt över 240 anslutna butiker runt om i landet. Nu har de tecknat avtal om att hyra 435 kvadratmeter och flytta in med sitt huvudkontor i Parkhus 4 i den framväxande stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal.


NCC hyr ut till tre nya hyresgäster i fastigheten Mimo i Mölndal.

NCC hyr ut till tre nya hyresgäster i Mölndal

Uthyrning NCC har tecknat avtal med tre nya hyresgäster om totalt cirka 1 050 kvadratmeter kontorsyta i Mimo, en fastighet som ligger mitt i Mölndals innerstad.


Fastigheten Mimo är uppfört i ett samarbete mellan Platzer och NCC och är 18 våningar högt.

NCC hyr ut i stora Möndalsprojektet

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med Svema som flyttar sitt kontor till Mimo i Mölndal. Företaget flyttar in i en lokal om 480 kvadratmeter med tillträde i december 2024. Mimo ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.


Revelop expanderar sin coworking i Göteborgsområdet.

Revelop etablerar ny coworkinganläggning i Göteborg

Bolag Revelop expanderar sin coworkingsatsning till Mölndal.


Parkhus 5 i Pedagogen park.

Aspelin Ramm tecknar nya hyresavtal i Pedagogen park

Uthyrning Hantverksbageriet Brogyllen, vaccinationsmottagningen Macc People och Bikefixx cykelbutik och verkstad etablerar sig i Pedagogen park och öppnar i Parkhus 5 under hösten 2023.


Forsåker ligger öster om Mölndals stadskärna, i det historiska pappersbruksområdet.

Gigantisk detaljplan får grönt ljus i Mölndal

Bostäder I det historiska området Kvarnbyn i Mölndal har den första detaljplanen för 1 900 bostäder och 60 000 kvadratmeter till slut klubbats av kommunfullmäktige. Utvecklingen av området kommer ledas av det kommunala bolaget Mölndala, men flera stora fastighetsbolag finns med på listan av de som kommer sätta spaden i marken framöver.


Granfura förvärvar Krokslätts torg i Mölndal av Sigillet.

Granfura förvärvar Krokslätts torg i Mölndal av Sigillet

Transaktioner Sigillet Fastighets AB avyttrar kontors- och butiksfastigheten känd som Krokslätts torg i Mölndals kommun. Köpare är Granfura Holding AB. Affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget.


Aqua Dental tar plats i Mölndal galleria.

Aqua Dental öppnar i Mölndal galleria

Uthyrning På lördag öppnar Aqua Dental sin stora tandläkarmottagning i Mölndal Galleria. Etableringen ligger i linje med Citycons strategi att erbjuda besökarna ett större vård- och serviceutbud och förstärker det befintliga utbudet av hälso- och friskvårdstjänster på gallerians övre plan.


Revelop hyr ut i Mölndal.

Revelop hyr ut 1 200 kvadratmeter i Mölndal

Uthyrning Revelop har tecknat avtal med Crenna Plåt om uthyrning av produktionslokaler på cirka 1 200 kvadratmeter i Mölndal. Uthyrningen innebär att fastigheten Syrgasen 6 är näst intill fullt uthyrd samtidigt som en befintlig byggrätt aktiverats. Crenna tillträder lokalen under det fjärde kvartalet i år.


Visionsbild Lindome centrum

Brixly får en direktanvisning att utveckla Lindome centrum

Bygg/Arkitektur Nyligen blev det klart att Brixly får en direktanvisning av Mölndals kommun att utveckla Lindome centrum. Projektet omfattar ca 10.000 kvm BTA med ambitionen är att genom tillförsel av bostäder och nya butikslokaler kunna bidra till ett tryggt centrum som sjuder av aktivitet under större delen av dygnet.


Spinneriet i Lindome.

HSB köper mark vid Spinneriet i Lindome

Transaktioner HSB förvärvar del av fastigheten Mölndal Annestorp 3:30 av Spinneriet Lynghem AB, som ägs av Venturi Fastigheter. Planen är nu att tillsammans driva arbetet med detaljplanen för att utveckla destinationen och området genom att varligt förädla Spinneriet och dess verksamheter.


Intelligent Implants flyttar in i Goco House.

Ny hyresgäst flyttar in i Goco House

Uthyrning Fortsatta synergier mellan Goco Health Innovation City och Astra Zenecas BioVenture Hub när Medtech bolaget Intelligent Implants flyttar in i Goco House för att driva produktutveckling av smarta system för ortopediska implantat.
– Detta är ett initiativ för bra för att inte bli en del av, säger John Zellmer, medgrundare och COO på Intelligent Implants.


Castellum utvecklar nytt för Blå Stjärnans Djursjukhus i Lackarebäck.

Castellum utvecklar nytt för Blå Stjärnans Djursjukhus

Bygg/Arkitektur Castellum och stiftelseägda Blå Stjärnans Djursjukhus utvecklar nytt specialistdjursjukhus i Mölndal. Sjukhuset kommer bli Sveriges största smådjursklinik och de 7 000 kvadratmeter kommer innehålla en avancerad medicinsk praktik där djurvälfärd och djurskydd är viktiga byggstenar.


Peab får utökat uppdrag i Forsåker.

Peab får utökat uppdrag i Forsåker

Bygg/Arkitektur Peab har fått en kompletterande beställning till anläggningsprojektet på Forsåker i Mölndal. Beställare är Mölndals Stad och den totala kontraktssumman uppgår till 200 miljoner svenska kronor.


Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor till Goco.

Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor till Goco Health Innovation City

Uthyrning Goco Health Innovation City etablerar en helt ny fastighet i området dit Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor i slutet av 2024. Det nya kontoret kommer utgöras av en total yta om 16 000 kvadratmeter och ha plats för cirka 800 medarbetare. För Goco är detta en viktig del av det växande life science kluster som tar form strax söder om Göteborg.


BRA Bygg tilldelas första markanvisningen för Lunnagården i Mölndal.

BRA Bygg tilldelas första markanvisningen för Lunnagården

Bygg/Arkitektur Nyligen blev det klart att BRA Bygg får den första markanvisningen i utvecklingsområdet Lunnagården vid Söderleden i Mölndal. Kommunstyrelsen i Mölndal har gett klartecken för den 40 000 kvadratmeter stora markanvisningen och ambitionen är att BRA Bygg ska skapa ett nytt och attraktivt företagskluster inom området.


Ytterligare en fastighet förvärvas av Goco.

Nytt strategiskt Goco-förvärv

Transaktioner GoCo Health Innovation City, som ägs till lika delar av Next Step Group och Vectura Fastigheter, förvärvar fastigheten Hökegården 1 i Mölndal. Förvärvet är en del av den fortsatta utvecklingen för att skapa en global hub för Life Science inom GoCo Health Innovation City.