Image
Thermo Fisher flyttar verksamhet till Goco Health Innovation City i Mölndal.
Thermo Fisher flyttar verksamhet till Goco Health Innovation City i Mölndal. Bild: Steptura

Thermo Fisher ny hyresgäst i Goco

Uthyrning Thermo Fisher Scientific, som är ett världsledande företag inom vetenskapliga tjänster, meddelar att dess kliniska forskningsverksamhet PPD expanderar sina globala laboratorietjänster till ett nytt bioanalytiskt laboratorium i Goco Health Innovation City i Göteborg.
Publicerad den 19 September 2024

Det nya 2 700 kvadratmeter stora laboratoriet kommer att ligga i Goco Health Innovation City intill Astra Zenecas strategiska forsknings- och utvecklingsanläggning i Göteborg. Med expansionen kommer Thermo Fisher Scientific att fortsätta att stärka sin närvaro i Europa och bidra till att främja banbrytande innovation inom läkemedelsutveckling och hälsa.
– Vi är mycket glada över att kunna utöka vår bioanalytiska närvaro i Europa i den samarbetsfrämjande och innovativa miljön i Goco Health Innovation City. Vår närvaro i Sverige kommer att stödja våra kunder med korrekta och snabba data, vilket ger dem möjlighet att fatta informerade beslut, samtidigt som vi främjar Thermo Fishers uppdrag att göra världen friskare, renare och säkrare, säger Leon Wyszkowski, chef för analytiska tjänster inom klinisk forskning på Thermo Fisher Scientific.

Inflyttningen till Goco Health Innovation City som har utvecklats för att locka forskare och entreprenörer från hela världen, för att påskynda hälsoinnovation, förväntas ske under fjärde kvartalet 2025 och kommer att innebära 140 nya jobb för forskare och laboratoriepersonal.
– Vi är otroligt glada över att välkomna Thermo Fisher Scientific till Goco Health Innovation City. Deras etablering och närvaro här understryker vårt engagemang för att främja ett dynamiskt ekosystem där banbrytande teknik och briljanta idéer möts för att forma framtidens hälsoinnovation, säger Jacob Torell, vd på Steptura.

Forskningsverksamheten PPD kommer att erbjuda omfattande lösningar för både små och stora molekyler, biomarkörer och nya modaliteter. Det nya laboratoriet kommer att vara utrustat med toppmoderna instrument och möjliggöra en rad bioanalytiska kapaciteter som kommer att underlätta leveransen av snabba och pålitliga bioanalytiska tjänster.

De avancerade laboratorietjänsterna kan nyttjas i alla faser av läkemedelsutveckling för att bidra till att leverera livsförändrande mediciner till patienter världen över. Tjänsteerbjudandet kommer att inkludera en rad avancerade teknologier och metoder, såsom cellbaserade analyser, kromatografi, flödescytometri, immunkemi och molekylär genomik.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige