Image

Wallenstam storsatsar på bostäder

Bolag Wallenstam har fattat beslut om en ny femårig affärsplan – bland annat utökas satsningen på nyproduktion av bostäder stort.
Publicerad den 12 December 2013
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Wallenstams styrelse har fattat beslut om en ny femårig affärsplan. Det övergripande finansiella målet är att under perioden uppnå en genomsnittlig substansvärdestillväxt om minst tio procent per år. Det finansiella målet har kompletterats med tre ledstjärnor; en genomsnittlig årsproduktion om 1 500 lägenheter per år, minskad koldioxidbelastning och ökad kundnöjdhet.

- Vi har satt ett övergripande finansiellt mål som är både utmanande och stimulerade för 2018: En genomsnittlig tillväxt av vårt substansvärde som uppgår till minst tio procent per år. Mot bakgrund av att vi ser att tillväxten i omvärlden kommer att bli svag under affärsplanen så är detta ett extremt utmanande mål, säger Hans Wallenstam, vd.

- Vi tredubblar årstakten för vår nybyggnation. Organisationen är väl förberedd, vi är redo att växla upp och höja tempot ordentligt i vår nyproduktion av bostäder.

Wallenstams finansiella mål i affärsplan 2018:

• En genomsnittlig substansvärdestillväxt som uppgår till minst 10 % per år under perioden.

Wallenstams ledstjärnor i affärsplan 2018 är:

• Att ha en genomsnittlig årsproduktion av bostäder om 1 500 lägenheter per år.
• Att minska koldioxidbelastningen i fastighetsbeståndet med 15 procent per kvadratmeter till och med 2018.
• Att andelen kunder som vill rekommendera Wallenstam årligen ska öka.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige