Image
Hans Wallenstam, vd.
Hans Wallenstam, vd. Bild: Wallenstam

Wallenstam och Hyresgästföreningen i Stockholm har enats om hyresöverenskommelse

Bolag Wallenstam och Hyresgästföreningen i Stockholm har enats om en tvåårig hyresöverenskommelse som gäller för cirka 4 500 lägenheter.
Publicerad den 11 Mars 2024

– Vi har mot bakgrund av den tid som råder i samhället strävat efter att göra en överenskommelse med hyresgästföreningen och nu är vi överens. Överenskommelsen om höjning för 2024 är i genomsnitt för bruksvärdeshyra knappt 5,1 procent samt i genomsnitt för presumtionshyra 3,7 procent. Hyreshöjningen täcker inte kostnadsökningarna, vi har ändå valt att komma överens på denna nivå för att hyresgästerna ska få ett besked om sin kommande hyra, säger vd Hans Wallenstam.

Hyresgästföreningen har visat att de vill förhandla lokalt, vilket har varit framgångsrikt.

För att ytterligare skapa en förutsägbarhet har vi också kommit överens om hyresnivåerna för 2025. För detta år kommer den genomsnittliga höjningen bli för bruksvärdeshyra 4,68 procent och för presumtionshyra 2,8 procent.

Hyresöverenskommelsen avser cirka 4 500 lägenheter i Stockholm.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige