Image

Wallenstam köper i Göteborg

Transaktioner Wallenstam köper det så kallade Axesshuset i Haga, Göteborg, för 169,3 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2016
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Säljare av fastigheten Göteborg Haga 31:5 är Göteborgs Stads Parkerings AB.

Tillträde till fastigheten blir preliminärt till hösten förutsatt att Göteborgs kommunfullmäktige fattar positivt beslut i frågan dessförinnan och att en avstyckning avseende befintlig parkeringsanläggning på fastigheten genomförs av säljaren.

– Det här är ett strategiskt förvärv av en fin kommersiell fastighet i centrala delarna av Göteborg. Vi tror på Göteborgs innerstad och dess utveckling. Jag är glad över att kunna komplettera vårt kommersiella bestånd här i ett mycket bra läge i anslutning till Haga och med ett mycket bra kommunikationsläge, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Axesshuset är beläget längs Södra Allégatan i anslutning till stadsdelen Haga i Göteborg. Fastigheten byggdes 1990 och är idag en attraktiv samhällsfastighet med vård- och utbildningskluster med en uthyrningsbar area om 5 074 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns bland andra Västra Götalands Läns Landsting, Capio närsjukvård och Medborgarskolan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige