Image

Wallenstam i vindkraftaffärer

Bolag Wallenstam köper sex driftsatta vindkraftverk i Skara kommun av Eolus Vind AB och säljer samtidigt sex vindkraftsprojekt till Eolus.
Publicerad den 3 Augusti 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Totalt har Wallenstam nu 41 vindkraftverk och tre vattenkraftverk i drift med en sammanlagd installerad effekt på 81 megawatt.

– Första prioritet i vår satsning på förnybar energi var att få kontroll på en av våra största kostnadsposter och samtidigt bidra till en hållbar utveckling. Vi närmar oss nu målet att bli självförsörjande på förnybar energi på månadsbasis, vilket gör att vi säljer några av de vindkraftsprojekt som vi har arbetat fram själva, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– Affären visar att vi jobbat fram egna projekt som genererar ett övervärde – i detta fall en sammanlagd vinst om fem miljoner kronor.

De sålda projekten Bosberget, Lärkeskogen, Näset, Skogaryd, Skuggetorp och Ölme är spridda över landet från Mora i Dalarna till Alingsås i Västra Götaland.

De förvärvade verken finns i två vindkraftparker. Wallenstam namnger sina vindkraftparker efter anställda som varit länge i bolaget och de förvärvade parkerna kommer att få namnen Bo Strandberg (Kilagården) och Carola Strandberg (Karstorp).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige