Image

Wallenstam får stadsbyggnadspris

Bolag Av nio nominerade kandidater vann Wallenstams nybyggnation Södra Strandparken, på Stensövägen i Nacka, Nacka stadsbyggnadsutmärkelse 2012.
Publicerad den 24 April 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Södra Strandparken. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Södra Strandparken. Bild: Wallenstam.

Utmärkelsen har delats ut av Nacka årligen sedan 2005 för att lyfta goda exempel på bra stadsbyggnad. Södra Strandsparken består av 73 ljusa och moderna hyresrättslägenheter och färdigställdes 2011.
- Det är fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen. Vi har ett stort engagemang i Älta och en vision för fortsatt stadsutveckling. Därför känns det extra viktigt att få en bekräftelse på att Södra Strandparken tagits emot så väl, säger vd Hans Wallenstam.

Motiveringen löd: ”Ett nytt flerbostadshus med 73 lägenheter i Älta anknyter med sin rationella arkitektur till närbelägna flerbostadshus från 1960-talet. Allt kommer igen. Det här huset har en fasad av vita betongelement med loftgångar mot gatusidan i vartannat våningsplan och mot gårdssidan däremellan. Lägenheterna har både balkong och loftgång. Invändigt finns i varje lägenhet en effektiv förvaring/funktionsvägg som är genomgående. Ett ovanligt konsekvent genomfört projekt.”

Arkitekt till projekt Södra Strandparken är Frenning & Sjögren Arkitekter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige